Concursul Brownissimo

15 octombrie – 15 noiembrie 2020

EDITURA RAO împreună cu BAND MUSIC SCHOOL îi invită pe micii interpreți la Concursul Național de Interpretare Pentru Pian „Brownissimo“. Partener al acestui concurs va fi celebrul LONDON COLLEGE OF MUSIC EXAMINATION.

Concursul coincide cu afirmarea pe plan internațional a cunoscutului autor de romane, Dan Brown, odată cu lansarea cărții ilustrate Simfonia sălbatică. Interpretarea unei piese din această compoziție va fi una dintre modalitățile de a câștiga acest concurs, dar se primesc și interpretări de la alți compozitori.

Sunt invitați să se înscrie toți iubitorii de pian, cu vârsta cuprinsă între 4 și 20 ani.

Competiția va avea mai multe secțiuni, în funcție de clasă, dar și de nivelul de studio (profesioniști/amatori). Așadar, pot participa copii din școlile de muzică sau din cele normale, dar care au pasiuni muzicale. Câștigătorii vor primi diplome și alte premii, inclusiv exemplare din Simfonia sălbatică semnate de Dan Brown sau o evaluare London College of Music Examination.

Jurizarea va fi asigurată de profesori de la cele mai importante școli și licee de muzică din București.

Pentru a respecta condițiile sanitare specifice pandemiei, concursul se va desfășura exclusiv on-line, urmând să fie transmis pe canalele de internet specifice (website, YouTube, social media), dar și în mass-media națională.

Îi invităm pe tinerii maeștri să descopere secretele muzicale ale compozitorului Dan Brown și să se bucure de premii.

Regasiti aici mesajul lui Dan Brown pentru Romania!

Premiile concursului Braownissimo

Premiul I de Excelență constă într-o evaluare London College of Music Examination si cartea „Simfonia Salbatica” cu autograf. In total, vor fi acordate 2 premii , unul pentru categoria Hobby si unul pentru categoria Profesionisti

Premiul I din toate secțiunile, categoriile și grupele va primi cartea „Simfonia Sălbatică” cu autograful autorului Dan Brown. În total, vor fi acordate 50 de exemplare.

Premiul II din toate secțiunile, categoriile și grupele va primi cartea „Simfonia Sălbatica” scrisă Dan Brown. În total, vor fi acordate 50 de exemplare.

Premiul III din toate secțiunile, categoriile și grupele va primi un pachet cu carți.

Toți participanții vor primi diplome.

Valoarea totala a premiilor este de 10.000 Ron.

Juriul concursului Brownissimo este compus din:

Eliza Puchianu – pianista activa, ce concerteaza ca solista si ca pianista colaboratoare.

Aparitia ca pianista solista la Museum of Fine Arts Boston in cadrul stagiunii Sound Bites 2016 fiind debutul sau in Statele Unite ale Americii, Eliza Puchianu a concertat regulat pe scenele din Boston, de asemenea fiind castigatoarea unei burse integrale in cadrul festivalului de muzica de camera Harvard Cultural Collaborative. In prezent se concentreaza pe construirea unor repertorii pianistice mai putin cunoscute, in special ocupandu-se de creatia muzicala a compozitoarelor din secolele XVIII-XIX-XX.

Concertele si recitalurile sale au purtat-o pe scene din Haga, Amsterdam, Varșovia, Bielsko, Paris, Venetia, Viena, Vilnius, Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein si Las Palmas. Eliza a concertat ca solista cu Orchetra Nationala Radio, si cu orchestra RIAMSO pe scena National Concert Hall din Dublin si Castalia Hall din Kilkenny. Castigatoarea Yamaha Scholarship for Pianists din anul 2014. Eliza a absolvit Royal Irish Academy of Music in acelasi an. Activitatea sa se extinde si in domeniul acompaniamentului, colaborand cu Wexford Opera Festival 2013, Opera Briefs 2013 si 2014, Edinburgh Festival 2011, Concursul National George Enescu 2014, Jeunesses Musicales 2015, si Academia Sighisoara in 2016, 2017 si 2018, a fost selectata ca acompaniatoare a programului STEP de la Boston Symphony Hall, iar din 2019 este profesor acompaniator asociat al Colegiului National de Muzica George Enescu.

Experienta sa pedagogica enumera pozitii ca profesor la Leesson Park School of Music , Irlanda.

Ioana Francu – absolventa a Conservatorului din Bucuresti, profesor de Corepetitie la Colegiul National de Muzica “George Enescu”, si membru al Corului Regal. Este castigatoare a multor concursuri Nationale si Internationale, dintre care de disting: Marele premiu al concursului International “Clé d’Or” – Paris, Trofeul “Irina Satchi” – Rm.Valcea, Premiul I la Concursul International Pro Piano, Premiul “George Enescu” si Marele premiu al concursului “Gradus ad parnassum”, Premiul I la Concursul International “Millenium Piano”, Premiu pentru cel mai bun corepetitor al concursului “Ada Ulubeanu”.

 Andreea Spinu – absolventa a Conservatorului din Bucuresti, Sectia de Interpretare Muzicala sub indrumarea doamnei profesoare lect.univ. Delia Pavlovici.
In decursul anilor de studiu a participat la numeroase concursuri, festivaluri si cursuri de maiestrie iar in cadrul proiectului “ Pavilion”, la Timisoara, a avut ocazia de a sustine concerte educationale pentru copiii din sate si o serie de episoade de educatie muzicala dedicata copiilor mari si mici.

In prezent este pianista a baletului Operei Comice pentru Copii din Bucuresti.